סוגי מחבתות וההבדלים ביניהם

תוכן עניינים

מאור ראובני – מנהל תוכן אתר highlight לוגו

הצטרפו לדיוור!

רוצים להישאר מעודכנים בכל פעם שעולה מאמר חדש לאתר? הכי קל לעשות את זה דרך רשימת התפוצה שלנו! הצטרפו עכשיו בחינם:

בעת בחירת כלי בישול למטבח שלכם, אתם בוודאי תתלבטו איזה סוג של מחבת הכי תתאים לצרכי הבישול שלכם. יש מגוון רחב של מחבתות מומלצות, כשלכל אחת עם מערך המאפיינים הייחודי שלה שהופכים אותה למתאימה יותר למשימות מסוימות מאחרות. במאמר זה נחקור את סוגי המחבתות השונים ומה מייחד אותם אחד מהשני.

מחבתות לטיגון

מחבתות טיגון, המכונה גם מחבתות, הן מחבתות רדודות עם דפנות משופעות וידית ארוכה. הסוג הנפוץ ביותר הוא המחבת המסורתית בעלת בסיס שטוח וצורה עגולה. הקירות הנמוכים מאפשרים לבשל את המזון בצורה אחידה מבלי להידבק. סוג זה של מחבת מושלם להקפצת בשרים, לטיגון ירקות או חביתות. הם מגיעים במגוון גדלים ויכולים להיות עשויים ממתכת או משטחי נון-סטיק.

saucepan 

למחבת saucepan יש צדדים עמוקים יותר בהשוואה למחבתות רגילות ובדרך כלל יש להם ידיות קצרות, אם כי בחלק מהדגמים יהיו ידיות ארוכות יותר. אלה מיועדים לנוזלים כגון רטבים, ציר ורוטב וכוללים מכסים הנועלים לחות בזמן רתיחה או רתיחה של מרכיבים על הכיריים. הם מגיעים בדרך כלל בגדלים הנעים בין ליטר אחד עד קיבולת ארבעה ליטר וניתן למצוא אותם גם בחומרי אלומיניום וגם מנירוסטה.

מחבתות צלייה

מחבתות צלייה מתוכננות במיוחד עבור צליית בשר או עוף על ידי לכידת חום בתוך דפנות המחבת תוך מתן אפשרות לשומן לטפטף הרחק מהמזון במהלך הבישול. הם נוטים להיות עמוקים למדי עם קירות נמוכים ושתי ידיות משני הצדדים להרמה קלה בעת העברת מזון לצלחת או מגש לאחר סיום הבישול. מותגים מסוימים מציעים ציפוי נון-סטיק מיוחד שעוזר אפילו יותר במניעת הידבקות ומקל על הניקוי לאחר מכן.

Woks

ווקים הם מחבתות מעוקלות גדולות בשימוש נרחב במטבח האסייתי בשל העיצוב הרב-תכליתי שלהן המאפשר לבשל כמויות גדולות של מזון במהירות בטמפרטורות גבוהות תוך שימוש במעט מאוד שמן או חמאה אם תרצה בכך. לווקים מסורתיים יש מכסים מכוסים המסייעים לרכז את החום בתוך דפנות המחבת, תוך שהם מאפשרים אידוי של מזון כמו דגים או ירקות במקביל להקפצת מרכיבים אחרים מתחתיהם; אולם ישנן כעת גרסאות זמינות הכוללות מכסים שטוחים יותר במקום זאת. הווקים מגיעים מפלדת פחמן (שדורשת תיבול לפני השימוש) או זני נירוסטה שניתן להשתמש בהם מיד ללא כל רשמיות מראש.

מחבת רשתות

מחבתות רשתות הן בדרך כלל רשתות שטוחות המספקות משטח בישול אחיד המתאים לפנקייקים, רצועות בייקון או סנדוויצ'ים בגריל וכו', אך הן יכולות גם לשמש גריל אם הופכים אותן על הצד שלהן – מושלם להמבורגרים עסיסיים! הם מגיעים בצורות וגדלים שונים בהתאם לדרישות שלכם – כמה דגמים גדולים יותר הכוללים קצוות שמתנהגים כמו מחבתות מיני ובכך יוצרים בתוכם בארות קטנות לאיסוף שומני בישול וכו', מה שהופך את הניקוי לאחר מכן להרבה יותר קל!

מה דעתכם על הכתבה? שתפו איתנו!

הכתבות האחרונות שעלו לאתר
אודות highlight

highlight הינו מגזין תוכן ישראלי עשיר בתכנים איכותיים ובכתבות אקטואליות. כאן תוכלו ליהנות ממאמרים וכתבות עם גישה חופשית, לספוג רעיונות חדשים, לשתף אותנו בחוויות שלכם. המידע הכי מעניין בנושאים כמו אקטואליה, אופנה, כלכלה, עסקים, ספורט, מדע, תרבות, טיפוח ויופי, הומור ועוד! אז מה בא לכם לדעת היום?

 

מה מעניין אתכם?

עקבו אחרינו ברשתות החברתיות
דילוג לתוכן