כיצד ניתן להגדיר ולהבדיל בין אירוע שייזכר כאירוע מצויין לבין אירוע שייזכר כפחות מוצלח? אחד הקריטריונים הוא סוג האוכל. בעבר, מרבית האירועים היו בשריים משום שקו המחשבה היה שאין הרבה מקום לטעויות כאשר מדובר באוכל בשרי. כיום, הקייטרינג החלבי תופס תאוצה באירועים רבים והוא נהפך נפוץ ומקובל הרבה יותר, במיוחד באירועים המתקיימים בשעות היום. לאילו דברים כדאי לשים לב?
תעודות ואישורים של העסק
כלל עסקי המזון, החל מבתי קפה, מסעדות, ועד קייטרינג, מחוייבים לעמוד בקנה אחד על מספר תקנים על מנת שיוכלו למכור מוצרי מזון.
חשוב לבדוק כי לעסק יש את האישורים הנדרשים והרלוונטיים ממשרד הבריאות, המאשרים ומאפשרים למכור מזון. בנוסף, קיימת חשיבות רבה בבדיקת תוקף האישורים. עצם העובדה שקיימים האישורים הנדרשים, מציג לנו הצרכנים את העסק כאחד שעומד בסטנדרטים ובטוח לאכול בו.
כמו כן, בקרב הציבור הדתי, מומלץ לבדוק אם לעסק יש תעודת כשרות מגורם מוסמך בהתאם הקריטריונים המותאמים לדרישתכם ובהתאם לסטנדרטים שלהם.
מה סוג האוכל המוגש?
מרבית חברות הקייטרינג, במיוחד חברות קייטרינג חלבי לאירועים, מציגות מגוון עשיר של סוגי תפריטים לאירועים חלביים – יש חברות המגישות דגים וכאלה המציעות פשטידות וסוגי מאפים שונים. המגוון הוא רחב, האפשרויות מרובות.
מומלץ שתקדישו מחשבה ובהתאם לכך תבחרו בחברת הקייטרינג המתאימה ביותר עבורכם בהתאם לסוג האוכל המועדף עליכם ועל האורחים שלכם.
סגנון הגשת האוכל ואיכותו
כשמסתכלים על אירועים נתקלים לרוב בשלושה סוגים של הגשת אוכל –
- הגשת מנות אוכל ישירות לסועדים בשולחן
- דוכני מזון עם עובדים שמחלקים לסועדים לכל אדם
- בופה – כל אחד לוקח כרצונו בעצמו
במרבית המקרים, חברות הקייטרינג יציעו את שיטת ההגשה בהתאם לסוג האוכל הנבחר, לסועדים ולמארחים.
איכות האוכל
מתלבטים לגבי בחירת הקייטרינג? מומלץ לבדוק היכן מתקיימים אירועים עם החברה הרצויה והיכן מכינים את האוכל.
כמות אירועים גדולה עבור חברת קייטרינג מלמדת על כך שיש תחלופה גבוהה בחומרי הגלם במטבח, כלומר, המזון טרי. מיקום הכנת האוכל חשוב לא פחות, על מנת להבין אם האוכל באירוע יהיה חם וטרי, או שמא יצטרך לעבור חימום חוזר בזמן האירוע, כך שתיתכן פגיעה בטעם ובאיכות.